Beschrijving

Installatie

Voor de optimalisatie van het kantoor van Duynie te Cuijk – heeft Y-con de installatie uitgewerkt met Saia Burgess Controls

Over het project

Duynie Ingredients bouwt een nieuwe fabriek voor de productie van hoogwaardige ingrediënten voor de (huis)diervoeding industrie in Cuijk. Uticon heeft voor Duynie de conceptstudie, basic engineering en de vergunningsaanvragen voor deze nieuwe fabriek uitgevoerd en verzorgt de engineering en het construction management.

Duynie Ingredients is onderdeel van Royal Cosun en daarmee niet de eerste klant uit de Royal Cosun groep waar Uticon projecten voor uitvoert. Ook Suiker Unie, Aviko, Sensus, SVZ en Cosun Food Technology Centre heeft Uticon de afgelopen jaren mogen ondersteunen in allerlei typen projecten. Als expert in de food zijn we er trots op dat we nu Duynie Ingredients aan deze rij mogen toevoegen, want ook Duynie Ingredients is zich bewust van de grote verantwoordelijkheid die men heeft om aan de basis van de voedselketen te staan.

Duynie Ingredients – onderdeel van Duynie Group, met op dit moment een vestiging in Nijmegen – verwerkt co-producten uit de levensmiddelenindustrie tot verantwoorde ingrediënten voor de productie van (huis)diervoeding. Vanwege de wereldwijd toenemende vraag naar deze natuurlijke en duurzame producten, breidt onze klant haar productiecapaciteit uit met een fabriek aan de Lange Oijen, bij de haven in Cuijk. In de fabriek worden de natte grondstoffen, zoals bietenpulp en aardappelschillen, gedroogd en bewerkt tot eindproduct.

De nieuwe fabriek van Duynie Ingredients wordt gebouwd naast de Bio-Energie Centrale Cuijk (BECC), om de fabriek volledig te kunnen laten produceren op de duurzame, groene stroom en restwarmte van deze centrale. Naast de productiehallen wordt er een magazijn voor gereed product gerealiseerd en komen er kantoren en facilitaire ruimtes

 

Project Details

Gebouw Fabriek
Eigenaar Royal Cosun
DDC/GBS Saia Burgess Controls

(+31) 013 578 43 20
info@y-con.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg